W Zespole Szkół Ekonomicznych już po raz trzeci odbyła się Śląska Jesień Kulinarna – tym razem bohaterem konkursu kulinarnego było mięso mielone.
Zobacz więcej zdjęć – Śląska Jesień Kulinarna w ZSE w Wodzisławiu Śląskim>>
W ramach III Śląskiej Jesieni Kulinarnej w Ekonomiku jak zwykle odbył się konkurs dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, a także pokaz mistrza kuchni Bogusława Kubaszka. Mistrz wykonał dania z gęsiny, natomiast uczestnicy konkursu musieli zmierzyć się z mięsem mielonym. Młodzież starała się udowodnić, że produkt cieszący się złą sławą wśród klientów barów, restauracji i bistro, nazywany często „przeglądem tygodnia”, jest wartościowym składnikiem wielu pysznych dań. W konkursie udział wzięło kilkanaście drużyn, a wśród nich przedstawiciele Wodzisławia, Świnoujścia, Bielska-Białej, Raciborza, Bytomia oraz wielu innych miast.
/Paulina Krupińska/