Racibórz: restauracja Stodoła zaprasza do Świątecznego Stołu Pajacyka

3
289
1stodolarestauracja480_480.jpg

Świąteczny Stół Pajacyka to akcja, w której chętni restauratorzy z Polski przekazują 10% utargu na rzecz dożywiania dzieci w ramach programu Pajacyk.

 

Świąteczny Stół Pajacyka to to jednodniowa akcja, podczas której właściciele restauracji, kawiarni, klubów i barów z całej Polski przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w ramach programu Pajacyk. Tegoroczna akcja odbędzie się w Mikołajki 6 grudnia. Do akcji zgłosiło się prawie 500 lokali gastronomicznych z całej Polski.

 

Jednym z lokali gastronomicznych z naszego miasta, które z myślą o głodnych i potrzebujących dzieciach przyłączyła się do akcji, jest raciborska restauracja Stodoła mieszcząca się przy ul. Mariańskiej. Jeśli chcesz dobrze zjeść, a przy okazji zrobić coś dobrego, odwiedź 6 grudnia Stodołę. 10% rachunku jaki zapłacisz za posiłek trafi na konto Polskiej Akcji Humanitarnej, która wyda je na posiłki dla potrzebujących najmłodszych.

 

Stodoła to restauracja działająca w Raciborzu od trzech lat i kultywująca dobre tradycje. Jednocześnie nowy właściciel i szef kuchni wprowadzili nowe potrawy i podnieśli standard posiłków. Charakterystyczne dla restauracji jest to, że każdego dnia w ofercie znajdują się inne, ale zawsze smaczne – i przede wszystkim – świeże dania.

 

– Mówimy stanowcze nie odmrażanym potrawom! – kategorycznie deklarują właściciele. W ofercie dominują dania mięsne ale znajdą się też dania z drobiu, wołowiny i wegetariańskie (przeróżne pierogi, makarony, zapiekanki oraz placki). Pomyślano również o osobach będących na diecie. Co danego dnia znajdzie się w menu, można sprawdzić na stronie internetowej www.stodola-raciborz.pl.

 

W restauracji wszystkie dania jarskie mają tę samą cenę 11 zł, a do każdego zestawu obiadowego gratis dwie surówki. – Menu zmienia się codziennie, staramy się dogodzić Waszym gustom. Ciągle szukamy nowych inspiracji i smaków, tak aby nasze posiłki były nie tylko smaczne ale i urozmaicone. Gotujemy też zgodnie z Matką Naturą, korzystając z tego co oferuje w danej porze roku – zapewnia szef kuchni Stodoły.

 

Wszystkie dania są dostępne zarówno na miejscu, jak i na wynos. Istnieje również możliwość zamawiania przez telefon i odbiór w lokalu. Restauracja oferuje również dostawę do firm posiłków profilaktycznych dla pracowników. Dla Państwa przyjadą, porozmawiają, ustalą jadłospis oraz udzielą odroczonej płatności.

 

A z okazji zbliżających się świąt przygotowano coś ekstra dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu, by się do nich w pełni przygotować. Restauracja przyjmuje zamówienia na wigilijne uszka, pierogi i krokiety. Pierogi z kapustą i grzybami 10 zł/ 10 szt. Uszka z grzybami 10 zł/15 szt. Krokiety z kapustą i grzybami 30 zł/5 szt. – Przygotujemy dla Państwa również inne wigilijne i świąteczne dania na zamówienie – zapewniają w Stodole.

 

 

 

Restauracja STODOŁA, Ul. Mariańska 120, 47-400 Racibórz,

tel. 505 491 333

www.stodola-raciborz.pl ,

e-mail: [email protected]

czynne: pon-pt 12.00-17.00 w soboty i niedziele 12.00-16.00

 

 

 

Artykuł sponsorowany